Turun, Paraisten ja Kemiönsaaren Aktiasäätiö sr
Päämärämme

Säätiö edistää säästämistä ja tukee yleishyödyllistä toimintaa Turun, Paraisten ja Kemiönsaaren alueella. Säätiö myöntää tukea ja avustusta lapsia, nuoria, urheilua, tutkimusta ja kulttuuria edistävään toimintaan sekä muuhun yleishyödylliseen toimintaan. Säätiö myöntää stipendejä kouluille toiminta-alueellaan.

Hakemuskäytäntö

Vapaamuotoinen hakemus lähetetään asiamiehelle sähköpostitse osoitteeseen aktiastiftelsen.abopargas@gmail.com.

Hakemukseen joka on pituudeltaan maks. yksi A4 kirjataan lyhyt selvitys projektista sekä kohderyhmästä ja aikataulusta. Liitteeksi erillinen talousarvio projektista. Hakemus lähetetään 28.2, 30.4 tai 30.9 mennessä ja se käsitellään seuraavan kuukauden aikana, päätöksestä ilmoitetaan sähköpostitse. Hakemukset jotka tarjoavat näkyvyyttä priorisoidaan.

Avustuksia myönnetään pääasiassa organisaatioiden ja yhteisöjen projekteihin. Avustuksia ei myönnetä jo toteutuneille projekteille, liitto- tai poliittiseen toimintaan tai yksittäisen henkilön opintoihin.

 

Taustaa

Turun ja Paraisten Aktiasäätiö (ed. Turunmaan Aktiasäätiö) perustettiin 1992. Kun säästöpankkitoiminta Turunmaalla siirtyi tältä osin Unitasryhmään vuonna 1993 (josta 1995 tuli Merita SYP-KOP fuusion jälkeen) on säätiön tarkoituksena ja tehtävänä ollut valvoa viiden Turunmaalla aiemmin toimineen säästöpankin perinteitä.

Vuonna 2024 Kemiönsaaren Aktiasäätiö fuusioitui säätiön kanssa ja toiminta-alue laajeni Kemiönsaaren alueelle. 

Yhteystiedot

Hallituksen puheenjohtaja

Åsa Hermansson


Asiamies

Dan Hermansson
c/o Aktia Pankki Oyj
Yliopistonkatu 15
20100 Turku
puh. 0503492314
sähköposti: aktiastiftelsen.abopargas@gmail.com